Dikkat! Bu ürünler, yılbaşından sonra daha ucuz

Haber Giriş : 29 Aralık 2004 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan KDV indirimine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla, gıda, sağlık ve eğitimde, bazı mal ve hizmetlerde kdv oranı, 1 Ocak 2005'ten geçerli olmak üzere yüzde 18'den yüzde 8'e çekildi.

Düzenleme kapsamında arasında süt tozu, yumurta, reçel, pekmez, pestil, tahin helva, su ve maden suyunun bulunduğu gıda maddelerinin kdv'si yüzde 8'e indirildi.

Aynı şekilde irmik, erişte, her nevi ekmek (Buğday unu, ekmekler ve yufka hariç), simit, poğaça, galeta, kadayıf ile hububat, bakliyat, pirinç ve bulgurdan elde edilen un ve irmikler de kdv yüzde 8'e çekildi.

Taze meyve sebzeler ile bunların konserve, turşu, salamura ve kurutulmuşları (dondurulmuş olanlar hariç) da, yüzde 8'lik KDV grubunda yer alacak.

Ayrıca üniversite ve yüksekokullar ile Özel Öğretim Kurumları Kanunu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ve Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında verilen eğitim ve öğretim hizmetleri, öğrenci taşıma servis hizmetleri ile yurtlarda verilen hizmetlerde de kdv yüzde 8'e indirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan veya ithaline izin verilen beşeri tıbbi ürünler de, yüzde 8 kdv'ye tabi olacak.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber